glutenfri hamburgerbrød
Oppgrader burgermåltidet med digge hjemmelagde hamburgerbrød.
INGREDIENSER
2 stk. egg til pensling
2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt
Gjærdeig:
1 kg Pure Food hvetemelerstatter
1 pose tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
65 g margarin
2,5 dl melk
3 dl vann
TIPS
Hamburgerbrødene er aller best når de er nystekte, men egner seg også godt til frysing.
SLIK GJØR DU
Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
Del deigen i ca. 18 like biter og lag boller.
Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og press bollene litt plate. Etterhev under klede i ca. 20 minutter.
Pensle hamburgerbrødene med vispet egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø.
Stek hamburger-brødene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.