top of page
glutenfri ost og skinke horn

ost og skinkehorn

Digge horn fylt med ost og skinke. Perfekt som turmat i sekken eller strandbaggen!

 

INGREDIENSER

18 skive kokt skinke

36 skive hvitost

2 stk. egg til pensling

2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig:

1 kg Pure Food hvetemelerstatter

1 pose tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

65 g margarin

2,5 dl melk

3 dl vann

TIPS

Hornene er aller best når de er nystekte, men egner seg også godt til frysing. 

SLIK GJØR DU

Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.

Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.

Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skivet skinke og ost og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden. Etterhev under klede i ca. 20 minutter.

Pensle hornene med vispet egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø.

 

Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Vi har brukt oppskrift fra Matprat.no, men byttet ut hvetemelet med Pure Food Hvetemelerstatter for en glutenfri variant.

 

 

bottom of page