top of page
Fine rundstykker
Du trenger:
450 g / 1 pose Pure Food Universal Hvetemel Erstatter.
4 dl vann
0.6 dl olje
1 ts sukker
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bland det tørre i en bolle, tilsett væske (ca. 37 °C), og elt deigen godt sammen.
Hell deigen ut på benken og kna den forsiktig, legg den tilbake i bakebollen og sett den på et lunt sted til heving, i ca. 60 minutter. Ha litt kaldt vann på hendene dersom deigen er klissete.
Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Deigen deler du i 10 like store biter, og former bitene til fine rundstykker. La rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter på stekebrett med klede.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8-10 minutter.
Ta rundstykkene ut av ovnen og avkjøl dem på rist.
bottom of page