top of page
Fine Glutenfri Rundstykker.jpg

Fine rundstykker

Du trenger:

 

 

450 g / 1 pose Pure Food Universal Hvetemel Erstatter.

 

4 dl vann

 

0.6 dl olje

 

1 ts sukker

 

1/2 pose tørrgjær

 

1 ts salt

Slik gjør du: 


Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bland det tørre i en bolle, tilsett væske (ca. 37 °C), og elt deigen godt sammen.

 

Hell deigen ut på benken og kna den forsiktig, legg den tilbake i bakebollen og sett den på et lunt sted til heving, i ca. 60 minutter. Ha litt kaldt vann på hendene dersom deigen er klissete.

 

Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Deigen deler du i 10 like store biter, og former bitene til fine rundstykker. La rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter på stekebrett med klede.

 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8-10 minutter.

 

Ta rundstykkene ut av ovnen og avkjøl dem på rist.
 

bottom of page