CLAFOUTIS(4-6 porsjoner)
2 ½ dl helmelk
3 egg
1 ¼ dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss smeltet smør
1 ¼ dl hvetemel-erstatter
FYLL
5 dl Kirsebær(uten stein) Jordbær/bringebær/blåbær
Eller 3-4 plommer eller fersken
Slik gjøres det:
Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre. Hell røren i en stekepanne eller en smurt paiform. Ha over frukt, bær eller ønsket smakstilsetning.
I stekeovn, forvarmet til 170 grader, til alt er gjennomstekt og gyllent, ca. halvtime. Denne desserten kan fint lages på grill eller over bål. Man må da passe på at den ikke blir brent under mens den fortsatt er rå oppå. Hvis bålet/grillen er veldig varm kan det lønne seg å holde stekepannen litt i utkanten av de varmeste glørne for å få mer indirekte varme som ikke brenner kaken.
Serveres varm med is, vaniljesaus eller kesam til.