Forskning
Ladislav Jilek, PhD
Partner og produktutvikler med bakgrunn fra plantebasert forskning og frysetørking av bioaktive råvarer.
«Vårt mål er å endre forbrukernes oppfatning av glutenfritt bakverk. Vi har bevist at glutenfritt kan være smakfullt, næringsrikt og spennende.»Ladislav Jilek, PhD – Partner og produktutvikler
Bakgrunn
Etter endt utdannelse har Ladislav jobbet i næringsmiddelindustrien med fokus på grønnsakspirer, grønn produksjon og utvikling av innovative matvarer. I samarbeid med Kransekakebakeren og deres erfarne bakere har han utviklet revolusjonerende glutenfritt bakverk.
Forskning og prosjekter
- Pure Food Norway fokuserer, med støtte fra Norges Forskningsråd, på innovative næringsstoffer som gir næringstette matvarer.
- Brokkolispirer er rike på bioaktive forbindelser som flavonoider, polyfenoler og glukosinolater med dokumenterte helseeffekter.
- Vi har utviklet en ny prosess for produksjon av frysetørket, næringsrikt pulver basert på brokkolispirer og andre nøkkelplanter.
Pågående prosjekter inkluderer Foods high in sulforafan (QK1910264), Utvikling av teknologi for plantedyrking med lavere energibehov (QF4080) og Næringskonsentrat (252611).
Mer å utforske
- Les mer om prosjektene Åpne