GRØNT PÅLEGG
Grønt pålegg i alle farger! Det både smaker og ser skikkelig godt ut.
INGREDIENSER
1. AVOKADO-SKIVE
1 avokado i biter
Brokkolispirer
Litt olivenolje
Flaksalt
Presset sitron
2. RICOTTA-SKIVE
Ricotta eller smøreost
1 liten tomat i skiver
Flaksalt
3. PÆRE-SKIVE
1 pære i skiver
Valnøtter hakket
Bjørnebær
Lønnesirup
4. MANDARIN-SKIVE
Mandarinbåter
Sukkerstrø
TIPS
Har du ikke pærer kan du gjerne bruke epler istedenfor.
Skal du smøre matpakke kan det være lurt å smøre direkte på frossent oppskåret brød, da holder alt seg friskt og godt til du skal spise matpakken.
SLIK GJØR DU
1.
Tin opp eller rist en skive Spirebrød. Hakk en avokado i biter og legg dem i en passe stor bolle. Tilsett passe mengde olivenolje og smak til med litt flaksalt og sitronsaft. Bland sammen og fordelt jevnt utover brødskiva.
2.
Tin opp eller rist en skive Spirebrød. Smør på ønsket mengde med ricotta eller annen smøreost. Toppes med tomatskiver og litt flaksalt.
3.
Tin opp eller rist en skive Spirebrød. Skrell og del en pære i skiver. Grovhakk noen valnøtter. Fordel ønsket mengde pæreskiver utover brødskiven. Pynt med valnøtter og bjørnebær. Hell over litt lønnesirup tilslutt.
4.
Tin opp eller rist en skive Spirebrød. Skrell en mandarin og del opp i båter. Fordel ønsket mengde utover brødskiven og dryss over litt sukkerstrø tilslutt.