top of page
Glutenfri Pinnebrød på bålet.jpg

pinnebrød

Ha er vel bedre turmat enn pinnebrød på bål — skikkelig digg turmat.

 

INGREDIENSER

4 dl Pure Food

hvetemelerstatter

0,5 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss olje

ca. 1,5 dl vann

    

TIPS

Deigen kan oppbevares flere dager i kjøleskap.

Pinnebrødene kan lages i mange varianter! Her er det bare å prøve seg frem. Her er noen eksempler: 

Pizzapinnebrød: Strø ost, krydder og pepperoni – eller annet favorittfyll – på deigen før du ruller den sammen og snurrer deigen rundt pinnen.

Urtepinnebrød: Tilsett friske eller tørkede urter etter ønske i deigen, litt parmesanost er også veldig godt til. Her er det bare å prøve seg frem.

Kanelsnurrpinnebrød: Strø sukker og kanel på pinnebrødet før du snurrer deigen rundt pinnen.

Sjokoladepinnebrød: Fyll pinnebrødet med hakket sjokolade før du surrer deigen rundt pinnen. Prøv deg gjerne frem med nøtter, marshmellow eller annet godt hvis du liker det.

God tur!

SLIK GJØR DU

1.

Bland sammen det tørre.

Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.

på 180 grader.

2.

Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).

3.

Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.

Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

4.

Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle. 

bottom of page