top of page
Glutenfri kanelkake.jpg

deilig

kanelkake

Enkel og god kanelkake, med deilige smaker av vanilje og kanel. 

 

INGREDIENSER

150g sukker

50g brun farin

150g smør (romtemperert)

3 egg

1ts vaniljeekstrakt

300g Pure Food hvetemelerstatter

1 1/2 ts bakepulver

Fyll

1 ss kanel

1 ss sukker

Glasur

150g melis

Appelsinsaft

TIPS

  • Man kan også bake kaken i en rund form med dobbelt lag, men vær obs! på at steketiden da vil bli noe lenger. Følg med og sjekk med jevne mellomrom med en kakepinne.

  • Om du ikke ønsker appelsinsaft i melisen bruker du bare vann.

  • Topp gjerne med mandelflak.

SLIK GJØR DU

1.

Forvarm ovnen til  180 grader.​​

2.

Rør sukker, brun farin og smør sammen til en lett og luftig blanding.

3.

Tilsett ett og ett egg om gangen, og rør godt sammen.

4.

Rør inn vanilje-ekstrakt.

 

5.

Sikt hvetemel-erstatteren sammen med bakepulveret og rør godt inn, til klumpfri røre.

6.

Dekk langpannen med bakepapir og fordel halvparten av deigen i formen, så jevnt som mulig.

7.

Lag fyllet ved å blande kanel og sukker sammen. Strø blandingen jevnt over deigen.

8.

Bruk en skje til å fordele resten av deigen klattvis over kaken. Se bilde under.

9.

Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter til den er gjennomstekt. Sjekk med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle i formen.

 

10.

Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og skjær kaken i ruter.

11.

Bruke litt pressa saft fra appelsin med melis til glasur, det gir en ekstra god smak.

kanelkake glutenfri.jpg
bottom of page