top of page
smuldrepai med rabarbra
Syrlig, søtt og sprøtt!
INGREDIENSER
500 g rabarbra
2 dl sukker
2 ss potetmel
Smuldredeig:
2 dl Pure Food hvetemelerstatter
2 ss sukker
0,5 ts bakepulver
100 g smør
0,5 dl hakkede mandle
TIPS
Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.
SLIK GJØR DU
Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.
Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.
Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.
Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form, eventuelt fire porsjonsformer.
Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.
Vi har brukt oppskrift fra Matprat.no, men byttet ut hvetemelet med Pure Food Hvetemelerstatter for en glutenfri variant.
bottom of page