ost og skinkehorn
Digge horn fylt med ost og skinke. Perfekt som turmat i sekken eller strandbaggen!
INGREDIENSER
18 skive kokt skinke
36 skive hvitost
2 stk. egg til pensling
2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt
Gjærdeig:
1 kg Pure Food hvetemelerstatter
1 pose tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
65 g margarin
2,5 dl melk
3 dl vann
TIPS
Hornene er aller best når de er nystekte, men egner seg også godt til frysing.
SLIK GJØR DU
Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skivet skinke og ost og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden. Etterhev under klede i ca. 20 minutter.
Pensle hornene med vispet egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø.
Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Vi har brukt oppskrift fra Matprat.no, men byttet ut hvetemelet med Pure Food Hvetemelerstatter for en glutenfri variant.