gresskar
suppe
Deilig og lun gresskarsuppe med grovt brød — skikkelig digg høstmat.
INGREDIENSER
Hokaiddogresskar ca. 1.5 kg
500g gulrøtter
1 hel hvitløk
2 ss rapsolje
1ts spisskummen
litt salt og pepper
400g kokosmelk
5 dl grønnsaks-kraft eller buljong
TIPS
Synes du suppen blir for tykk kan du ha opp i mer kraft/buljong eller vann.
SLIK GJØR DU
1.
Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær gresskaret i like store båter og gulrøttene i biter. Skjær litt av toppen av hvitløken.
2.
Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløkene med rapsolje og ha de i en ildfastform. Strø spisskummen over grønnsakene og kvern litt salt og pepper over.
3.
Sett i forvarmet ovn og stek til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.
4.
Skrap gresskarkjøttet fra skallet – det er lettere å gjøre dette om du lar de avkjøle litt først. Press hvitløken ut av skallet og ha alt opp i en gryte.
5.
Hell kokosmelken og kraften/buljongen i gryta. Bruk en stavmikser for å kjøre alt så glatt som du ønsker. Varm opp suppen og smak til med salt. Server med ristet grovt brød til og litt smør.