deilig
kanelkake
Enkel og god kanelkake, med deilige smaker av vanilje og kanel.
INGREDIENSER
150g sukker
50g brun farin
150g smør (romtemperert)
3 egg
1ts vaniljeekstrakt
300g Pure Food hvetemelerstatter
1 1/2 ts bakepulver
Fyll
1 ss kanel
1 ss sukker
Glasur
150g melis
Appelsinsaft
TIPS
-
Man kan også bake kaken i en rund form med dobbelt lag, men vær obs! på at steketiden da vil bli noe lenger. Følg med og sjekk med jevne mellomrom med en kakepinne.
-
Om du ikke ønsker appelsinsaft i melisen bruker du bare vann.
-
Topp gjerne med mandelflak.
SLIK GJØR DU
1.
Forvarm ovnen til 180 grader.
2.
Rør sukker, brun farin og smør sammen til en lett og luftig blanding.
3.
Tilsett ett og ett egg om gangen, og rør godt sammen.
4.
Rør inn vanilje-ekstrakt.
5.
Sikt hvetemel-erstatteren sammen med bakepulveret og rør godt inn, til klumpfri røre.
6.
Dekk langpannen med bakepapir og fordel halvparten av deigen i formen, så jevnt som mulig.
7.
Lag fyllet ved å blande kanel og sukker sammen. Strø blandingen jevnt over deigen.
8.
Bruk en skje til å fordele resten av deigen klattvis over kaken. Se bilde under.
9.
Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter til den er gjennomstekt. Sjekk med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle i formen.
10.
Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og skjær kaken i ruter.
11.
Bruke litt pressa saft fra appelsin med melis til glasur, det gir en ekstra god smak.