hvetefri
eplekake
Enkel, saftig eplekake — uten hvetemel
INGREDIENSER
200 g smør (romtemperert)
200 g sukker
3 stk egg
1 stk vaniljestang (frøene)
2 ts bakepulver
230 g hvetemel-erstatter
1 dl melk, eller kefir
4-5 stk epler
4 ss sukker
1 ss kanel
2 ss smør
1 stk springform (20-22cm i diameter)
TIPS
-
Eplekaken egner seg godt til å fryses ned.
-
Om du har epler i hagen: høst, skrell og kutt dem i båter. Frys så ned usukret i poser - klare til å tines til bruk i eplekaken eller annet godt .
SLIK GJØR DU
1.
Kle en springform med bakepapir.
2.
Visp smør, sukker og vanilje lyst og luftig.
3.
Tilsett eggene, ett og ett om gangen, visp godt mellom hvert egg. Ha i melk/kefir.
4.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
5.
Skrell og skjær eplene i jevne biter. Bland eplebitene sammen med sukker og kanel. Legg eplebitene over i røren og trykk dem litt ned.
6.
Legg noen smørklatter her og der, og stek eplekaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min.
*Oppskrift: Inspirert av Lise Finckenhagens saftige eplekake.